Laatste reacties

Apostolov op
[Woorden Wegen VII…]:
Die slaapverwekkende wo…
Kornuit op
["Applaus voor Pet…]:
WTF! Een anti-spam syst…
Kornuit op
["Applaus voor Pet…]:
Apo, jij ook hier?
Kornuit op
[Bijtertje Ségolèn…]:
Moet een frouw dan La D…
RH op
[Liberalen niet zo…]:
Toch is het woord “weig…
Kornuit op
[Dinosauruslucht]:
Nou, ik vond eigenlijk …
Tim Lohmann op
[Liberalen niet zo…]:
Vergeet niet dat vrijhe…
Krijn Lock op
[Liberalen niet zo…]:
Ik denk dat er een weze…
Apparadsjik op
[PvdA blij boos op…]:
...geen idee, maar ze k…
David Rietveld op
[PvdA blij boos op…]:
Het zijn vrijwel altijd…
eli op
[Nederland van de …]:
Grapje van Mabel?
Apostolov op
[Nederland van de …]:
Lijkt me iemand die het…

Archief

01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Oct - 31 Oct 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 May - 31 May 2007
01 Apr - 30 Apr 2007
01 Mar - 31 Mar 2007
01 Feb - 28 Feb 2007
01 Jan - 31 Jan 2007
01 Dec - 31 Dec 2006
01 Nov - 30 Nov 2006
01 Oct - 31 Oct 2006
01 Sep - 30 Sep 2006

BestbandintheWorld
Tilburg CowBoys
ZUSPowered by Pivot - 1.40.1: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Je kunt alles van ze zeggen,

bijvoorbeeld dat Michiel van Hulten duidelijk van de zapgeneratie is en vrolijk naar een volgende positie doorzapt, dat het PvdA-bestuur in de kakofonie van ongenoegen niet wilde ontbreken, of dat het verval van de partij van sociaaldemocraten langzaam doorzet,

maar ze weten de media-agenda wel te bepalen.

Apparadsjik | 25-04-07 | 23:36 | reacties (0) |

Woorden Wegen VII

"Elk jaar 1000 doden door vermijdbare medische fouten", kopt NU.nl.

Een fout is theoretisch altijd te vermijden, maar gebeurt toch, omdat fouten niet theoretisch maar praktisch zijn. Naar aanleiding van dit nieuws is er vast een manager opgestaan die het woord mentaliteitsverandering in de mond heeft genomen. [zucht]

Apparadsjik | 24-04-07 | 23:32 | reacties (0) |

Democratie invoeren doe je zo...

De nu nog absolute monarchie Bhutan heeft een proefverkiezing georganiseerd. In 2008 verandert het politieke systeem in dit tussen China en India ingeklemde staatje in een constitutionele monarchie. De raad van ministers, geleid door de minister president, nam al in 1998 de wetgevende macht van de koning over. In 2001 kondigde de vorige koning Jigme Singye Wangchuk aan dat het land een parlementaire democratie zou worden. En volgend jaar dus voor het eerst naar de stembus.

Theater denkt u nu, dat is natuurlijk een decor waarachter de koning nog steeds aan de touwtjes trekt. Toch krijgt dat parlement meer macht dan dat van ons: met een tweederde meerderheid kan het de koning afzetten.

En nu werd er dus geoefend. Het was nog best lastig überhaupt partijen te formeren, want wat zijn dat eigenlijk. En de bewoners begrepen ook nog niet helemaal hoe dat stemmen gaat "asking if they have to pay to vote". De bezoekers van Bhutan's daily news site begrepen in ieder geval hoe stemmen per computer gaat en reageerde in de poll redelijk positief op de oefenverkiezing.

Democratiseren in 7 jaar - een termijn waar deze meneer langzamerhand van droomt.

Apparadsjik | 23-04-07 | 21:18 | reacties (0) |

De VVD 100 dagen op vakantie?

100 dagen zit het kabinet in het land en over de VVD vernam ik niets meer sinds Rutte terecht opmerkte dat praten met polderpartners niet in het belang van de mensen zelf is. Niemand nam aanstoot aan deze opmerking en hij ging op vakantie - zo veronderstelde ik. Hoewel Rutte sindsdien spoorloos is zit de VVD minder stil dan ik dacht.

Druk waren ze met het ombouwen van de site, waarop de VVD-kamerleden aan het webloggen geslagen zijn. Best leuk. Op het blog van Arend Jan Boekestijn valt te lezen dat hij worstelt "met de vraag of besnijdenis nu wel of niet helpt in de strijd tegen aids." [6 april] Denkt hij op 15 april dat hij geweest is bij een bijeenkomst van "het wetenschappelijk instituut van de PvdA, de Evert Vermeer Stichting." [de PvdA denkt overigens dat de Wiardi beckman Stichting hun wetenschappelijk instituut is - red.]. Op 17 april dineert hij "met onze nieuwe ambassadeur in Afghanikstan." En op 14 april bekent Arend Jan in het gemoedelijke taaltje van de 19de eeuwse liberaal: "gisteren reuze lol gehad bij een bezoek bij de Marechaussee in Uddel."

Rutte blijkt trouwens toch niet op vakantie. In de campagne babbelde hij dagelijks een filmpje vol bij het ontbijt en dat blijkt hij nog steeds te doen... Kent u het electoraat dat hiernaar kijkt?

Apparadsjik | 22-04-07 | 15:45 | reacties (0) |

De Pers - gratis oude koeien

Onder de titel "Gratis, maar niet goedkoop" ging de Pers een paar maanden geleden van start. En dat gratis maken ze absoluut waar. Een stukje dunner, maar hij is net zo gratis als de Spits en de Metro. De kwaliteit maakt echter nog geen indruk.

Vandaag bijvoorbeeld vullen twee artikelen de voorpagina. "36 politici in de aanbieding" gaat over oud-kamerleden die wachtgeld ontvangen en hoeveel ons dat wel niet kost. Niks mis met de informatie, maar het enige nieuwe dat erin staat is dat na een paar maanden van de 59 oudgedienden 36 nog geen nieuwe baan hebben. Lijkt me niet heel erg belangwekkend en zeker niet genoeg om de helft van de voorpagina mee te vullen. Dit kleine nieuwtje wordt daarom aangevuld met berekeningen die iedereen maken kan en verder geen nieuwswaarde hebben.

De spreekwoordelijke oude koe - "Als Sarkozy hier langskomt, meppen we hem onze stad uit" - vult de rest van de voorpagina. Tijdens de rellen van anderhalf jaar geleden noemde Sarkozy de bewoners van de banlieue 'tuig dat hard moet worden aangepakt'. Dat nemen ze hem nog steeds kwalijk, vandaar de titel. Maar dat was anderhalf jaar geleden nieuws. Het artikel schetst kort de situatie in de Parijse voorstad Clichy-Sous-Bois, een sfeerbeeld en wat mensen aan het woord. Zondag zijn er tenslotte verkiezingen. Nieuws is het echter niet, op z'n best een begin van een achtergrondverhaal, maar die belanden normaliter niet op de voorpagina. De Pers - Gratis en vooralsnog een beetje armoedig.

Apparadsjik | 18-04-07 | 15:56 | reacties (0) |

Rood wint in Nigeria

De officiele cijfers spreken van 21 doden bij de afgelopen stembusgang in Nigeria, dus dan zijn het er in ieder geval meer. En dan denken wij dat onze verkiezingen er heftig aan toe gaan.

Nigerian Tribune: "In a war-like manner, the elections witnessed commando-like operations in ballot snatching , hijacking of election materials, shooting and macheting of citizens and election workers, despite the heavy presence of military and other security officials in many states."

Apparadsjik | 15-04-07 | 23:12 | reacties (0) |

Bijtertje Ségolène, wakkere Frans en Nico de clown

Wie heeft uw voorkeur?

Apparadsjik | 15-04-07 | 22:42 | reacties (1) |

Oranjeroute in Velp

Velp maakt zich de laatste dagen nogal druk. In dit dorp wordt, als het draaiboek nauwgezet wordt afgewerkt, een uur na bekendmaking van de naam van het nieuwe prinsesje een pad naar haar vernoemd. De burgemeester zal dan het naambordje van het ... - pad onthullen. U vroeg zich al af wie zijn het, maar zij zijn dus de eerste met zo'n vernoeming, net als bij Catharina-Amalia en Alexia Juliana. Ambtenaren van de afdeling Oranje en van het Beheer Naambordjes - beide vallend onder het secretariaat Oranjeroute - hebben het er druk mee.

Apparadsjik | 12-04-07 | 23:29 | reacties (0) |

Dinosauruslucht

Uit de halfvergeten kerkers onder het sociaaldemocratisch bolwerk komt de lucht van oude politiek. Elsbeth Etty daalde erin af, om voor het opiniecatern van het NRC Lodewijk de Waal te interviewen, de FNV-PvdA dinosaurus. En dat riekte een beetje.

Lodewijk de Waal behoort tot de oude politiek van de PvdA die denkt dat de winst van de SP een foutje is. De SP is namelijk provinciaalconservatief en dat is niet links. Wel links is internationale solidariteit en europa en dat is goed. Terwijl de SP juist bang is voor Europa, buitenlanders en de globalisering. En oh ja, ze zijn het debat over moeilijke kwesties voor de verkiezingen ook niet aangegaan. "Dat was op korte termijn electoraal gezien misschien handig, maar niet verstandig." U ziet het, slaapverwekkende PvdA-rancune van een progressief die niet meer vooruit te branden is. Twee opmerkingen plaatsen hem echter definitief in het kamp van de oude politiek.
(meer)

Apparadsjik | 10-04-07 | 16:59 | reacties (1) |

Liberalen niet zo liberaal bij weigerambtenaar?

De ChristenUnie heeft het spel niet echt slim gespeeld. In het regeerakkoord probeert zij te institutionaliseren wat eigenlijk al praktijk was, dat ambtenaren met gewetensbezwaren geen homohuwelijken hoeven te sluiten. Gemeenten garandeerden de mogelijkheid voor een homohuwelijk, maar toonden consideratie met gewetensbezwaarden. Nu het echter in het regeerakkoord is opgenomen, gaan sommige gemeenten lijnrecht tegen de nationale lijn in. Ambtenaren die homohuwelijken weigeren te sluiten pakken hun biezen of worden op straat gezet en de Tweede Kamer kijkt vermakelijk toe.

Van de liberalen verspreid over de VVD, D'66, de PvdA en Groenlinks hoor je helemaal niets en dat is opvallend. Want hoe antiliberaal is deze gang van zaken. Als je ieders persoonlijke overtuiging respecteert, respecteer je ook die van de gewetensbezwaarden. zolang wordt gegarandeert dat in elke gemeente een homohuwelijk gesloten kan worden, zit deze individuele overtuiging de wettelijk vastgelegde verworvenheden niet in de weg. Echte liberalen zouden daarom opkomen voor de individuele opvatting van de weigerambtenaar, maar deze week hielden zij hun mond...

Apparadsjik | 07-04-07 | 13:54 | reacties (3) |

Theater in West

Er schijnt een geruchtmakend stuk te spelen in Amsterdam West, maar tot nu toe wil ik er niets van weten. Maandag was het echt vuurwerk en toen hebben ze het verplaatst. De hoofdrolspeler raakte door het overbelaste speelschema van de kaart, ze hebben hem moeten verzorgen. Vandaag hebben ze grote delen van band gespeeld, of eigenlijk van tape. Er mag geen opname-apparatuur aanwezig zijn, maar iedereen praat er over en eigenlijk ontkom je er niet aan.

Van mij mag het echter allemaal wel wat beslotener. Niet omdat het privéleven van Holleeder steeds naar buiten komt, maar omdat het mijn leven continu binnenkomt.

Apparadsjik | 05-04-07 | 19:08 | reacties (0) |

de verSPing van de FNV

Historische bepaaldheid of gewoon meer uitgedeelde tomatensoep op stakingsdagen?

Apparadsjik | 03-04-07 | 23:23 | reacties (0) |

Marijnissen blijkt ook maar een mens te zijn

De afgelopen weken, maanden, jaren nam de status van Jan Marijnissen mythische, ja bijna Cruijffiaanse proporties aan. Maar wat blijkt? Jan Gianni Romme is gewoon geboren, hij heeft gewoon een vader en een moeder. Kortom: Jan is ook maar gewoon een mens. Jan maakte zich namelijk, tot woede van de PvdA, schuldig aan een klassiek potje draaien en keren. Wel of niet inleveren, die paspoorten? Een "dikke plus" of "geen min"? Niet op de man spelen of toch wel? Het was verwarring troef, daar in het SP-kamp.

Maar wat berichtte de VK-site aan het einde van gistermiddag? Jan lag onder vuur, maar alles was gebaseerd op een misverstand, aldus Agnes Kant: "Wat vooral is gaan leven, is dat mensen het verkeerd hebben begrepen. Dat het een ommezwaai zou zijn. Ik vind dat het groter is gemaakt dan het is." Oef, alles is dus zoals het was. Albayrak en Aboutaleb kunnen hun paspoorten behouden, de bijna-Jezus-verering van Jan kan in eigen kring weer opgepakt worden en Nederland kan weer rustig slapen. Jan van zijn voetstuk? Pff.....

HollandAcht | 02-04-07 | 22:06 | reacties (0) |

PvdA blij boos op Marijnissen te kunnen zijn

Jacques Tichelaar is boos, furieus zelfs, op Jan Marijnissen en ze zeggen dat het gaat over het tweede paspoort van Albayrak en Aboutaleb, maar dat is niet helemaal waar.

Als iets je dwars zit moet je dat niet opkroppen. De SP zit de PvdA al heel lang dwars en het opkropsel komt er nu uit. De luis in de pels van de sociaaldemocraten is ondertussen een hele grote luis in een uitgedund pelsje geworden. De rancune daarover zit diep en komt nu naar buiten als de furie van Tichelaar.

Electoraal zal het voor de PvdA echter weinig uitmaken. Want net als bij Bos heb je ook bij Tichelaar het idee dat zijn emoties, in dit geval zijn woede, via een persbericht naar buiten komen.

Apparadsjik | 02-04-07 | 12:00 | reacties (2) |

Terzijde

Hoewel het logo anders doet vermoeden, ziet het er op het moment voor de PvdA niet rooskleurig uit.

Apparadsjik | 26-04-07 |


...terwijl ik toch zie dat voetbal een hele belangrijke zaak is in de mensenwereld.

[Kardinaal Simonis die z'n leven lang al met God in contact staat, maar ons nu blijkbaar al van over de drempel van de hemel beziet - bij Pauw en Witteman]

Apparadsjik | 22-04-07 |


U bent weer beschikbaar voor ieder die behoefte heeft aan u.

[Presentator radio 1 tegen en over Tineke Netelenbos die op zoek is naar een nieuwe baan.]

Apparadsjik | 19-04-07 |


Voetballers hebben tenminste een doel in hun leven...

Apparadsjik | 18-04-07 |


Als ik alleen in huis ben praat ik ook, verschrikkelijk.

[Jort Kelder over zijn voortdurende behoefte aan het woord te zijn - bij Hagens op de middag]

Apparadsjik | 11-04-07 |


En bij de komende verkiezingen is de SP groter dan de Partij van de Arbeid.

[Jan Pronk, die zich iets minder vastbijt in de vervlogen gouden tijden van de sociaaldemocratie dan zijn collega Lodewijk de Waal - bij De ochtenden op radio1]

Apparadsjik | 10-04-07 |


Voor een Amerikaan schijn je zo'n 5 miljoen te krijgen, voor een Europeaan 3 miljoen, maximaal.

[het radio 1 journaal over de losgeldtarieven voor gekidnapten in Nigeria]

Apparadsjik | 04-04-07 |


Tsunami overspoelt westen Salomonseilanden.

Zeg Geert, zou dat een golf moslims zijn geweest?

Apparadsjik | 02-04-07 |